Sjakk.fi

Sjakk.fi on sivusto joka kerää yhteen kaikki Seinäjoen uutiset ja tapahtumat. Sivuston tarkoituksena on pitää sinut ajan tasalla kaikista kaupungin sattumuksista. Täältä löydät kaikki tapahtumat kulttuurista urheiluun ja viimeisimmät uutiset. Sjakk tulee lyhenteestä Seinäjoki ja kivat käynnit.

Seinäjoki sijaitsee Etelä-Pohjaanmaan maakunnassa samannimisen joen molemmin puolin. Kunnan väkiluku on 60 903 ihmistä ja se on yksi Suomen nopeimmin kasvavista maakuntakeskuksista. Väkiluvultaan kunta on maan 17. suurin. Kaupunki tunnettaan myös menestyksestä monessa urheilulajissa.

Seinäjoella on kaikenlaisia tapahtumia: konsertteja, näyttelyitä, jalkapalloa, jääkiekkoa, teatteria, pesäpalloa ja jopa amerikkalaista jalkapalloa. Tunnetuimpina tapahtumina mainittakoon Tangomarkkinat, Provinssirock ja Vauhtiajot.

Provinssirock järjestettiin ensimmäistä kertaa 1979 ja se on nykyään yksi Suomen suurimmista rockmusiikkifestivaaleista. Festivaalin järjestää Seinäjoen elävän musiikin yhdistys, SELMU ry, ja kestää vuonna 2015 jopa viisi päivää. Provinssirockissa esiintyy kovimmat kotimaiset sekä ulkomaalaiset artistit ja festivaalin kävijämäärä onkin noussut räjähdysmäisesti joka vuosi.

Tangomarkkinat tuo yhteen kaikki Suomen tangon rakastajat. Kesäisellä tapahtumalla on uskomattomat kävijämäärät, yli 100 000 kävijää. Tässä tangoon keskittyvässä musiikkifestivaalissa palkintaan Tangokuningas sekä Tangokuningatar. Sävellys- ja sanoituskilpailu on myöskin osa Tangomarkkinoita, ja sen voittajat saavat rahapalkinnon.

Vauhtiajot järjestetään vuosittain yleensä toukokuun aikaan. Tapahtuma kestää kolme päivää ja se tuo yhteen autourheilun sekä musiikin. Autourheilukilpailuja järjestetään koko tapahtuman aikana ja vuonna 2004 päätettiin tuoda tapahtumaan mukaan myös musiikkiesiintyjät. Siitä asti tapahtuma onkin kerännyt enemmän kävijöitä ja tunnetuimpia kotimaisia sekä ulkomaalaisia artisteja. Tapahtumassa valitaan myös Miss Vauhtityttö.

Niin kuin sanottu, Seinäjoki on myös tunnettu urheilustaan. Paikallinen jalkapalloseura on Seinäjoen Jalkapallokerho, joka pelaa Veikkausliigassa. Joukkueen kotikenttänä toimii Seinäjoen keskuskenttä, jossa pääsee seuraamaan kaikki joukkueen kotiottelut.

Seinäjoki on myös aina menestynyt pesäpallossa ja se onkin voittanut Suomen miesten mestaruuden neljä kertaa. Tätäkin lajia pääsee seuraamaan kesäisessä Seinäjoen kaupungissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *