Pokerista kokopäiväinen ammatti

Olemme kertoneet sivuillamme monista eri aloista ja koulutuksista, mutta tässä artikkelissa kerromme tietoa ammatista, johon ei vaadita erillistä alan kouluttautumista. Tänään otamme aiheeksi Pokerin, joka on suosittu korttipeli joka puolella maailmaa. Pokeria voi pelata niin oikean pöydän ääressä kuin netin välityksellä. Pokerin suosio on noussut huomattavasti Internetin myötä, ja monet pelaajat elättävät itsensä pelaamisella ympäri maailmaa. Joidenkin pelaajien on kerrottu tienaavan samanverran kuin insinöörit, ellei jopa enemmänkin. Pokerin pelaaminen on helppoa oppia, mutta oman taktiikan hiomiseen tarvitaan aikaa ja kärsivällisyyttä.

poker

Joukko erilaisia korttipelejä

Pokeriksi sanotaan korttipelejä, jossa pelaajat tavoittelevat pelipanoksista kertyvää pottia. Tämän potin voittaa se pelaaja, jolla on paras korttiyhdistelmä. Nämä korttiyhdistelmät riippuvat pelin säännöistä. Pokeripelit ovat jaettu käsipokeriin ja avopokeriin. Käsipokerissa kortit ovat piilossa ja avopokerissa kortit ovat kaikkien pelaajien nähtävillä pöydällä kuvapuoli ylöspäin. Erilaisia pelityyppejä ovat Texas hold’em, seitsemän kortin avopokeri ja Omaha hold’em.

Pokerissa tehdään jatkuvasti päätöksiä, ja otetaan riskejä. Todennäköisemmin voittavat ne pelaajat, jotka tekevät parempia päätöksiä. Tähän perustuukin artikkelissamme käsiteltävä asia, pokeriammattilaisuus. Esimerkiksi kasinolla pelatessa taitoa ei tarvita, sillä kaikki voitot tulevat satunnaisesti. Voit löytää lisätietoa täältä.

Pokerin syntyperästä on monia eri versiota. Yksi versio on se, että pokeri tulee ranskankielisistä sanasta poque, joka on ranskalainen korttipeli. Yhtenä väitteenä on, että pokeri on peräisin Kiinasta jo yli tuhat vuotta sitten. Pelimuoto, jonka tunnemme tänä päivänä on peräisin 1920-luvun Texasista.

Monia eri pelimuotoja

Niinkuin jo aiemmin mainitsimme, erilaisia pokerin pelimuotoja on monia. Yhteistä jokaiselle on kuitenkin panostuskierrokset. Pokeripeleissä voitetaan parhaalla viiden kortin yhdistelmällä. Yksi suosituimmista pokerin pelimuodoista on Texas Holdem, ja päätimmekin kertoa tämän jännittävän pelin säännöt lyhyesti ja ytimekkäästi.

Texas Holdemissa pelaajille jaetaan kaksi korttia. Seuraavaksi pöytään jaetaan ensin kolme korttia ja sitten taas yksi kortti lisää. Seuraavana vuorossa on viides kortti, ja viimeisenä tulee yhteinen kortti. Kaikkien näiden jakamisten välillä pelataan yksi panostuskierros, ja lopussa viiden kortin käsi voittaa.

Kuinka ammattilaiseksi?

Pokerin pelaamista on helppoa harjoitella esimerkiksi netissä erilaisilla pokeriverkostoissa. Monet pokeriverkot tarjoavat mahdollisuuden harjoitella pelaamista ensin leikkirahalla, jotta pelaaja saa peleihinsä oikean tuntuman ja myös harjoiteltua omaa taktiikkaansa. Pokerin pelaamista on mahdollista harjoitella myös kotona oman pöydän ääressä. On tärkeää kuitenkin muistaa, että pokerin pelaamiseen liittyy aina riskejä. Tämän vuoksi kannattaa olla varma taidoistaan, ennenkuin alkaa pelaamaan oikealla rahalla ja siirtämään keskittymistään pokeriuralle. Pokeriuran luomiseen tarvitaan myös paljon tahtoa ja työtä, sillä kyse ei ole pelkästä harrastuksesta. Uran aloittamiseen tarvitaan myös omaisuutta, sillä suuremmilla panoksilla on mahdollista saada suurempia voittoja.

Suunnittele oma taktiikkasi

Pokerin pelaamiseen tarvitaan taktiikan lisäksi myös viileyttä ja pelisilmää. On vaikea kuitenkin määritellä, kuinka pokeria kannattaa pelata. Jokaisella pokerin pelaajalla on oma taktiikkansa; toinen saattaa miettiä enemmän peliä kuin summia ja toinen saattaa luottaa pokerikirjojen vankkaan tietoon. Menestymisen salaisuus on kuitenkin tavallisesti tärkeiden päätöksien teko, sillä loput ovat korttipelien tapaan kiinni tuurista. Mikäli pääsee nousemaan oikeaksi pokeriammattilaiseksi, voi päästä osallistumaan suuriin pokeriturnauksiin, joissa on myös mahdollisuus voittaa mitä uskomattomampia turnausvoittoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *